مقدمه
عربیکا و روبوستا در واقع نوع و نژاد دانه قهوه است، نه نوع نوشیدنی قهوه. انواع مختلفی از دم کردن قهوه و روش های متفاوت سرو کردن آن وجود دارد مثل اسپرسو ،فرانسه و یا ترک. ولی دانه قهوه فقط دو نوع دارد اول عربیکا که کمی به ترشی می زند و کافئینش پایین است و دوم دانه روبوستا که تلخ است و کافئینش بالاست.
همانطور که پیش تر اشاره کردیم قهوه ها دارای انواع متفاوت از نظر دم کردن و نوع دانه و نوع فراوری و..می باشند که در این مطلب ما به شما آموزش هایی در مورد خرید قهوه و روش های مختلف دم کردن آن می دهیم
انواع قهوه
1: قهوه ترک : (در دم کردن قهوه ترک؛ پودر قهوه ترک را به همراه آب در قهوه جوش ریخته و آن را کاملا بهم زده و روی حرارت قرار داده تا زمانی که آب به جوش بیاد و کف قهوه تشکیل شود، در این هنگام قبل از جوشیدن قهوه ، قهوه جوش از روی حرارت برمی داریم و قهوه سرو می شود )
2. قهوه فرانسه (قهوه فرانسه مانند چای رقیق و فاقد کف و لرد ته فنجان است و معمولا در لیوان معمولی سرو می گردد) در کل اسونترین روش دم کردن قهوه ،قهوه فرانسه است.
3 .قهوه اسپرسو: اسپرسو یکی از محبوب ترین و دوست داشتنی ترین قهوه ها در دنیا می باشد. اسپرسو پایه واساس نوشیدنی های همچون لانگو و کاپوچینو و لاته و آمریکانو و غیره می باشد.قهوه اسپرسو را می توان با دستگاه ها و قهوه جوش های متفاوتی که امروزه در بازارفراوان یافت می شود تهیه کرد
4 .قهوه های دمی: در این نوع دم کردن معمولا یک قهوه صاف بدون ته نشین و بدون کف را خواهید داشت.
5. قهوه های فوری: نسکافه یا کافی میکس می باشد که به جای قهوه فوری استفاده می کنیم
6. اسپرسو دوپیو : یا اسپرسو دابل ، در واقع دو شات قهوه اسپرسو است که توسط ماشین اسپرسوساز عصاره گیری شده است
7.اسپرسو لانگو: در واقع یک شات اسپرسویی می باشد, که زمان عصاره گیری طولانی تری دارد
8.اسپرسو ریستریتو: در واقع قهوه اسپرسویی می باشد, که نصف یک شات عصاره گیری شده است
9.اسپرسو ماکیاتو: اسپرسو ماکیاتو یکی از نوشیدنی های بر پایه اسپرسو هست که بخش اعظم آن را قهوه اسپرسو به همراه مقدار کمی شیر بخار داده شده و فوم شیرتشکیل داده است
10.اسپرسو کوبانو : شامل دو شات قهوه اسپرسوست
11.لاته ماکیاتو: لاته ماکیاتو برخلاف اسپرسو ماکیاتو ، بخش اعظم آن را شیر بخار زده شده تشکیل می دهد و نسبت شیر و قهوه آن شبیه به کافه لاته هست
12.کافه لاته: کافه لاته نیز نوشیدنی بر پایه قهوه اسپرسو هست و در حالت ایده آل به صورت لاته آرت ( طراحی با شیر ) سرو می شود.در کافه لاته بخش اعظم نوشیدنی را شیر بخار زده تشکیل می دهد و فوم شیر بسیار کم است.
13.کاپوچینو: یک نوشیدنی ایتالیایی بر پایه قهوه اسپرسو هست که به طور معمول از نسبت های مساوی قهوه اسپرسو و فوم شیر و شیر بخار زده ( به نسبت هر کدام یک سوم ) تشکیل شده است.
14.اسپرسو کن پانا: یک یا دو شات قهوه اسپرسوست که روی آن خامه زده شده قرار میگیرد
15.کافه بِرِو café Breve: در واقع کاپوچینویی خامه ایست که با خامه هاف اند هاف(نصف نصف) درست شده است
16.رِد آی red eye : از ترکیب یک شات قهوه اسپرسو با یک فنجان متوسط قهوه دمی ، بدست می آید.
17.بلک آی black eye: برای تهیه آن باید دو شات قهوه اسپرسو را عصاره گیری کرده و سپس به آن یک فنجان قهوه دمی اضافه نمایید
18.دِد آی Dead eye: برای تهیه آن باید دو شات قهوه اسپرسو را عصاره گیری کرده و سپس به آن یک فنجان قهوه دمی اضافه نمایید
19.کافه موکا: برای تهیه آن کافیست یک یا دو شات قهوه اسپرسو را با یک اونس سیروپ شکلات در لیوان ریخته و روی آن را با شیر بخار زده شده پر نمایید و سپس روی آن را با خامه زده شده و خرده های شکلات تزئین نمایید
20.آمریکانو: یک شات قهوه اسپرسو عصاره گیری کنید و سپس روی آن 180 میلی لیتر آب داغ اضافه نمایید. آمریکانو سرو قهوه اسپرسو به سبک آمریکایی است.